16.10.2018

Koaeli ADRB’den “Biz Bir Aileyiz” Konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı , Aile ve Dini Rehberlik Dairesi “ Biz Bir Aileyiz” Projesi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kocaeli’de halka yönelik ve diyanet personeline yönelik olmak üzere  iki konferans verdi.

İl ADRB Koordinatörü Merve Doğruyol’un sunumu ile yapılan programlar, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye 2’ncisi olan Körfez İlçe Müftülüğü İlimtepe Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Özen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programların selamlama konuşmalarını Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan yaptı.

Yunus Emre Kültür Merkezinde halka yönelik olarak yapılan programda Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı tarafından “Cami Hizmetlerinin Aile Hayatına Katkıları, Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferans verildi.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde bayan diyanet personeline yönelik yapılan programda ise Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans verdi.

Belgin Konarılı konferansta; ailenin öneminden, öncelikle insanlık âlemi olarak,  sonrasında diyanet mensupları olarak büyük bir aile olduğumuzdan bahsetti.

Aile olmanın yüklediği sorumlulukları anlatan Konarılı,  aile bilincini ahlak ekseninde değerlendirdi. Aileyi hukuki olarak ayakta tutmakla beraber ahlaki olarak da ayakta tutma gayretinin gerekliliğine değindi. Aileyi besleyen temel değerlere de değinen Konarılı, büyük bir ilgiyle dinlendi.