10.06.2019

“Dünya Çevre Koruma Günü ve Haftası”

5 Haziran “Dünya Çevre Koruma Günü ve Haftası” bu yıl “Değerlendir ve Yeniden Kullan” temasıyla 10 Haziran 2019 Pazartesi günü İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kurum, firma ve sivil toplum örgütleri stantlarının yer aldığı programda Değerlendir ve Yeniden Kullan sloganıyla Kocaeli Müftülüğü olarak kullanılmış kumaştan, gönüllülerin el emeğiyle üretilen çanta, cüzdan ve taçlar hediye edildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve il müdürlerinin katılımı ile stantlar ziyaret edildi. İlimiz Müftü Vekili Burhan Bilgin, Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci ve müftülük çalışanlarımız Nebahat Semiz, Emirhan Azer hafta kapsamındaki etkinliğe katıldı ve müftülüğün standını ziyaret edenlere bilgilendirmede bulundu.

Ülkemizde ve dünyada insanların yaşamalarını sağlarken doğal çevreninde korunmasını, sürdürülebilir kalkınmayı, bireylerin gereksinim duydukları doğal kaynakları gelecek nesilleri de düşünerek kullanmalarını hedefleyen ulusal ve küresel bilinçlendirme haftası olarak kabul edilen bu hafta etkinliğinde ürünler ziyaretçilere hediye edildi.