03.10.2019

2019 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğümüzün İzmit İlçe Müftülüğüyle beraber ortaklaşa düzenlemiş olduğu “2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” açılış programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen program İstiklal Marşımızın okunması ve ardından İzmit Topçular Ulu Camii İmam Hatibi Hikmet Akça’nın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Protokolün ve din görevlilerimizin yoğun bir katılım gösterdiği ve ilk defa bu yıl farklı bir formatta gerçekleştirilen ve din görevlilerimizin kendi hizmet alanlarıyla ilgili konuları anlatma fırsatı buldukları programın teması “Cami ve Hayat” olarak işlendi. Programın sunumunu İl Müftülüğü Vaizlerimizden Servet HAYMA’ nın, Panel Moderatörlüğünü Cezaevi Vaizimiz Ebubekir Şahin’in yaptığı panele panelistler olarak; İl Müftülüğü Uzman Vaizlerimizden Servet Yalçın, KYK’ da manevi rehber olarak görev yapan Recep ÇEVİK ve İzmit Rahmet Camii İmam Hatibi Zeki ALBAYRAK katıldı. Birbirinden farklı konuların ele alındığı panelde katılımcılar, görevlilerimizin hizmet alanlarıyla ilgili konuları dinleyerek din görevlilerimizin din hizmeti sunarken karşılaştığı bütün zorlukları ve bu hizmetin ne derece kutsal bir görev olduğunu verilen örneklerle dinleme fırsatı buldular.

Düzenlenen panel sonunda konuşan İl Müftümüz Sinan CİHAN;   “ Malum olduğu üzere her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” birçok etkinlikle kutluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak olan haftanın ana teması “Cami ve Hayat” olarak belirlenmiştir. Cami nedir? Hayat nedir? Caminin hayatımızdaki yeri nedir? Bu değerlendirmeler düzenlenecek olan panellerde ve programlarda halkımızla paylaşılacak. Bir taraftan camilerimizi işlerken, camilerimizin bir müslüman’ ın hem bireysel hayatında ve hem de sosyal hayatında ne ifade ettiğini, nasıl bir önemi olduğunu gündeme getirirken, bir taraftan da bu hizmeti gerçekleştirmeye çalışanlar olarak, bu tür programlarda kendimizi yeni bir muhasebeye tabi tutarak, iç muhasebemizi yaparak gelecekle ilgili planlarımızı, projelerimizi daha sağlıklı, daha bereketli bir hale nasıl getirebiliriz açısından bizlere bir vesile oluyor. Dolayısıyla bu haftamızı saymaya çalıştığımız bu ilkelerle inşallah değerlendirmeye çalışacağız. Son olarak bu panelimizin diğer panellerden farkı panelistlerin tamamen kendi görevlilerimizden oluşmasıdır. Din görevlisi arkadaşlarımızın kendi hizmet alanlarıyla ilgili konuları dinleme fırsatı bulduk. İnşallah bu programımızın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye sebep olacak kanaatindeyim. Bu vesileyle panelimize katılan misafirlerimize teşekkür ederken, tüm din görevlisi arkadaşlarımızın “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası panel programı, panelistlere ve amisafirlere gül takdimiyle sona erdi.