13.11.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ "GELECEĞE NEFES" ADLI FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİNE KATILDI.

İl Müftü Vekilimiz Ziya ERSİN “Geleceğe Nefes” Adlı Etkinlik Çerçevesinde Düzenlenen Fidan Dikim Törenine Katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edilmesiyle birlikte, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes” adlı etkinlik çerçevesinde düzenlenen Fidan dikim töreni  Gebze Pelitli Mahallesinde İl protokolünün yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN’ın himayesinde gerçekleşen programa İl Müftü Vekilimiz Ziya ERSİN’in yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ve katılımcılar “Geleceğe Nefes” etkinliği kapsamında Pelitli Mahallesinde dikilmesi planlanan 10.000 fidanın startını vererek fidan dikimi gerçekleştirdiler. Bu bağlamda Kocaeli İlimizde 41 lokasyonda 63 bin fidan toprakla buluşturuldu.