05.10.2018

Kocaeli Müftülüğü “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” bir araya geldi

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kocaeli Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temalı programda Kocaeli genelinde görev yapmış olan veya Kocaeli’nde oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinden emekli olan din hizmetine adanmış ömürler bir araya geldi..

Alikahya Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı’nın sunumu ile Antikkapı’da gerçekleşen program, emekli müftü Mehmet Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Yusuf Doğan selamlama konuşmasında “Din hizmetine adanmış ömürler olarak sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz.  Doğduğu andan öldüğü ana kadar din görevlilerimizin milletimizin yanında olduğunu ve emekli olduktan sonrada din hizmetinin devam ettiğini belirterek kendilerine teşekkür etti.” Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak kısa bir konuşma yaptı.

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, il müftü yardımcıları,  İlçe müftüleri ve çok sayıda davetli emekli din görevlisi ile müftülük görevlileri katıldı.

Emekli Din görevlileri sırasıyla söz alarak anılarını, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. 2018 yılı Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında yıl boyunca devam eden proje, hafızlık, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma, etkili hutbe sunumu, şiir, ezan ve bilgi yarışmalarında bölge finallerinde Kocaeli’yi başarıyla temsil eden il birincilerine plaket takdim edildi.