06.03.2019

Kocaeli'de Temel Aile Bilinci Eğitimi Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik sürdürülen proje kapsamında Kocaeli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Kur'an kursu öğreticilerine "Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerleri düzenledi.

Kocaeli'nin 12 ilçesinde düzenlenen Temel Aile Bilinci Eğitimi seminerlerinde vaizler tarafından
Kur'an Kursu öğreticilerine eğitim verildi. Programın birinci aşaması olan Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitimler 11 Şubat tarihinde başlayıp 1 Mart tarihinde sona erdi. Projenin yaygın din eğitimi kursiyerlerini kapsayan ikinci aşamanın  uygulanması için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Söz konusu eğitimlerde aile içerisindeki iletişim becerilerini geliştirme, ailede çocukla, gençle, yaşlıyla ve engelliyle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, aile fertlerinin hakları, sorumlulukları ve aileyi ayakta tutan temel ahlaki değerler gibi konular işlendi.

İlçe müftülerinin açılış konuşmalarıyla başlayan programlar, ilçe müftülerinin Kur'an Kursu öğreticilerine katılım belgesi vermesiyle sona erdi.