12.06.2018

Mü’minler Kur’an Ayı Ramazan’da Kur’an Halkalarında Buluştu

Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle camiler, evler bir kez daha Kur’an halkalarıyla şenlendi. Yüce kitabımızla haşır neşir olan gönüller mukabele geleneğiyle bir araya gelip Hatmi Şerif yaptı.

Camiler, salonlar bir kez daha mukabele halkalarıyla şenlendi. Her gün Allah kelamını okumak için bir araya gelindi.

İl Müftülüğü kadın din görevlilerimiz Yeni Cuma Camii, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Salonu, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı salonu ve Başiskele Altınkent Mahallesi engelli vatandaşın ikametinde görev aldı. İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, Vaiz İnci Ar, Vaiz  Nuray Kesercioğlu, Vaiz Gülay Sözbir, Vaiz Meral Göveç, Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci, İzmit İlçe Vaizi Alime Aydoğan tarafından ramazan ayı boyunca mukabele ve sohbetler yapıldı.

Ayrıca köklü bir gelenek haline gelen Mukabele okumayı bugün de bütün canlılığıyla tüm din görevlilerimiz, Camiler ve Kur’an Kurslarında gerçekleştirdi.