05.09.2018

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN “ ENGELLİLİK FARKINDALIK EĞİTİMİ PROGRAMI ”

Kocaeli İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından 04.07.2018- 16.08. 2018 tarihleri arasında Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik engellilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla;”Engelli Bireye Yaklaşım Nasıl Olmalıdır ? ” konu başlıklı  farkındalık eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Programı il genelini kapsayacak şekilde on iki ilçede uygulandı. Yatılı ve gündüz eğitim gören kız ve erkek öğrencilere ulaşıldı. Programda İl Engelli Koordinatörleri  Vaiz Gülay Sözbir,  İmam-Hatib  Şinasi Birişik, İl Vaizleri; Nuray Kesercioğlu, İnci Ar, ADRB Vaizi Merve Doğruyol, Din  Eğitim Uzmanı Gülsen Sünbül, Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci ve PDR Uzmanı Necla Nural görev aldı.

Farkındalık Eğitim Programında; “Engelli Bireye Yaklaşım Nasıl Olmalıdır ? ” (Acıyarak Bakmamak, Merhamet Etmek, Yok Saymamak, Yargılamamak v.b) konuları üzerinde duruldu.

Konunun anlatımında sözlü anlatımın yanı sıra soru-cevap şekline de başvurularak öğrencilerin konuya aktif katılımları sağlandı, ayrıca görsel materyale de yer verildi.

İl genelinde toplamda 68 Kur’an Kursu ve yaklaşık olarak 3.600 yaz Kur’an Kursu öğrencisine ulaşıldı.