15.10.2018

BAŞİSKELE MÜFTÜLÜĞÜ DİYANET GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanlığının, gençlerin sorumluluk sahibi olması, yeteneklerini geliştirmeleri, bilgi ve sanata ilgilerinin artması hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında Başiskele İlçe Müftülüğümüze bağlı Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi açıldı.

Açılış nedeniyle 12.10.2018 tarihinde Cuma namazından sonra bir program düzenlendi. Vatandaşlarımızın ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği açılışa Kocaeli Millet Vekili Mehmet Akif YILMAZ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya ÖZAK, Başiskele Kaymakamı Atilla KANTAY, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi ARSLAN, Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişi Mehmet ARSLAN, İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Müdürü Mehmet Musa ŞİRİN, İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL, komşu ilçe müftüleriyle daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve gençler katıldı.

Sunuculuğunu gençlerin yaptığı program; Gençlik Merkezinin yapımında büyük emek ve gayretleri olan Fatih Camii İmam-Hatibi Fikret BİRİNCİ'nin  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Abdulsamet ERKUL'un açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, gençliğe sahip çıkılması gerektiğini bu anlamda gençlik merkezinin Fatih Camii müştemilatında açılmasının önemli olduğunu belirtti. Gençlik merkezinin yapımında büyük katkıları olan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ da yaptığı konuşmada, Gençliğe dönük hizmetlerin de yürütüldüğü semt konaklarıyla beraber yeni yapılan bu tesisin önemli hizmetlere vesile olacağını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerini ve doğru dini bilgiyi halkımıza ve gençlerimize ulaştırmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu ve bu gençlik merkezinin açılmasının da bunu gösterdiğini belirten Başiskele Kaymakamı Atilla KANTAY ise, Diyanet Gençlik Merkezine maddi-manevi katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya ÖZAK ise, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak gençlik hizmetlerine büyük desteklerinin olduğunu ve bu desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Kocaeli Milletvekili M.Akif YILMAZ ise Devlet ve Millet olarak eğitim meselesine önem verdiklerini, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde Başiskele Müftülüğü'nün böyle bir Gençlik Merkezi açmasının kendisini mutlu ettiğini, ancak bundan sonra bu gençlik merkezinde gençliğe dönük yapılacak çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini ve bunun bir sorumluluk olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Kocaeli Müftüsü Yusuf DOĞAN'ın duasıyla tesisin açılışı gerçekleştirildi.Yapılan İkramın ardından program sona erdi.