08.01.2019

MÜFTÜ HALİL GÜNENÇ YATILI ERKEK ( ARAPÇA) KUR’AN KURSU’NDAN YEMEN'E ANLAMLI DESTEK

Başiskele İlçemizde Müftülüğümüze bağlı, Diyanet İşleri Başkanlığı’ mızın bu yıl ilk defa sekiz il, on yedi kurs ile uygulamasını başlatmış olduğu  Hafızlık sonrası Kur'an-ı Anlama Temel Öğretim Programı (Arapça) Proje kurslarından olan A Grubu Müftü Halil Günenç Yatılı Erkek Kur'an Kursumuzun öğrencileri ve öğreticileri de Yemen'e sessiz kalmadılar.

İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL , yardım için gelen öğrencilere Peygamberimiz (sav)' in  " Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücut gibidirler. Vücudun herhangi bir azası rahatsız olursa diğer azaları da bu yüzden ateşlenir ve uykusuz kalır." Hadis-i Şerifinden örnek vererek Yemenle ilgili açıklamalarda bulunarak " Yemen  bizim kanayan yaramız yaraya bir nebze sargı olabiliyorsak ne mutlu bize, Yemen de susuzluk var, yokluk var, açlık var bir nebze onlara  ilaç olabiliyorsak ne  mutlu bize . Bizler müslümanlar olarak bu duruma kayıtsız kalamayız, kalmamalıyız  " dedi.

İlçe Müftümüz; bu anlamlı desteklerinden ve ziyaretlerinden dolayı Kurs yönetimine ve öğrencilerine teşekkür ederek onları ayrı ayrı tebrik etti.