10.01.2019

HAYIR ÇARŞIMIZ YEMEN İÇİN

Dünya üzerinde inancından dolayı zulme uğrayan milyonlarca Müslüman var özellikle gönül bağımızın olduğu Yemen ise bunlardan biri. Tarihinin en sıkıntılı günlerinden birini geçiren Yemende bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar açlıktan hayatlarını kaybediyor. Malesef dünyada bir çok ülke bu duruma kayıtsız.

Bizlerde yaşanılan bu insanlık dramına kayıtsız kalmamak için İlçe Müftülüğümüz tarafından bir organizasyon tertip ettik. Bu kapsamda " Yemen'e Sessiz Kalma " sloganıyla yola  çıkarak, Başiskele İlçe Müftülüğü olarak " Hayır Çarşısı " adı altında kermes faaliyetlerinde bulunduk.

İlçe Müftülük hizmet binası yanında yapılan kermesimiz halen devam etmektedir. Kermesimiz, ayrıca 11 Ocak Cuma günü cuma namazı sonrasında da devam edecektir. Yemen'e yardım eli uzatmak gayesiyle yapılan kermesimize halkımız tarafından yoğun ilgi gösterildi.

İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL, kermese gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek  Başta İl Müftümüz Yusuf DOĞAN ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ' a ziyaretlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Kermes faaliyetlerinin düzenlenmesinde emeği geçen görevlilerimize kolaylıklar dileyerek teşekkür eden İlçe Müftümüz, ayrıca halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve kermesimizi ziyarete bekliyoruz dedi.