13.03.2019

KOCAELİ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜNDEN MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ VE DİYANET GENÇLİK MERKEZİMİZİ ZİYARET

Kocaeli Anadolu Lisesi Müdürü Sabit Mehmet LİMON Müftülüğümüzü ve İlçe Müftülüğümüz bünyesinde bulunan Diyanet Gençlik Merkezini ziyaret etti.

Gençlerin vatan, millet, ezan, bayrak gibi milli ve manevi değerler doğrultusunda; sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak, dini doğru kaynağından öğrenmek , gençlerin sorumluluk sahibi olması, yeteneklerini geliştirmeleri , bilgiye sanata güzel olan her şeye ilgilerinin canlı tutulması ve gönüllerinin sevgi, şefkat ve merhamet  hisleri ile yoğrulması, inanç ve ibadeti hayatına şiar edinmesi  gayesiyle açılan Diyanet Gençlik Merkezleri  Başiskele ilçemizde de yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu kapsamda, gençlerin Diyanet Gençlik Merkezlerinden dini doğru kaynağından öğrenerek doğru kararlar alacağına vurgu yapan İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL, Müftülüğümüzde ve Diyanet Gençlik Merkezimizde yapılan faaliyetler hakkında Müdür Sabit Mehmet LİMON'a bilgi verdi.

İlçe Müftümüz, ayrıca  İnsan hayatının en önemli evresinin gençlik dönemi  olduğuna ve ihmale gelmeyen, boşluk kabul etmeyen bir dönem olduğuna dikkat çekerek gençliğe ve gençlik merkezine  gerekli ehemmiyetin verilmesi ve bu doğrultuda gençlik çalışmalarının üstün gayret ve özveri gerektirdiğine, gençlerle iletişimin önemli olduğuna, gençlerin dini ve ahlaki açıdan donanımlı olması gerektiğine değindi.

Gençlik Merkezini ve yapılan faaliyetleri yerinde görüp beğenen Kocaeli Anadolu Lisesi Müdürü Sabit Mehmet LİMON ise gençlik çalışmalarının ayrıca okul idarecileri ve öğretmenlerle   işbirliği içerisinde etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğine okul ziyaretleri ve konferans tarzı etkinliklerle gençlerle iletişim halinde olunması gerektiğinin önemli olduğuna ve bu hususta okul yönetimi olarak İlçe Müftülüğümüzce koordineli olarak çalışmalar yaparak gereken desteği sağlayacaklarına  değindi.

Yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Müftümüz desteklerinden dolayı Kocaeli Anadolu Lisesi Müdürü Sabit Mehmet LİMON'a teşekkür etti.