06.05.2019

RAHMET AYI RAMAZAN

Başiskele İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL  Ramazan ayı münasebeti ile açıklamalarda bulundu:

“Gelişiyle gönlümüzü aydınlatan Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi " Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad ayı"  ayı olan Ramazan ayı  tüm halkımıza hayırlı olsun. Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sabır ayı olan Ramazan insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır.

Ramazan oruç ayıdır. Bu ayda kuracağımız iftar sofralarımızı yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşırız. Biliriz ki ne zenginlik müminler arasında bir statü oluşturur ne de fakirlik. Aksine mümin ahlakı tıpkı camide saf tuttuğu gibi her yer ve zamanda bir ve beraber olmayı esas alır. Çünkü Ramazan yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayıdır. Bilvesile ile sadakalarımızla, zekatlarımızla, maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunmalı, duygularını paylaşmalıyız.

Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Bu ayda inzal olunan Yüce Kitabı daha çok okumalı, onu anlamaya çalışmalı, ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Her türlü değerlerimizin, geleneklerimizin, inançlarımızın törpülendiği, bencilliğin, yalnızlığın arttığı bu zamanda fert ve toplum olarak huzura, sevgiye, kardeşliğe ve yardımlaşmaya daha da önem vermeli, Kur'ana sıkıca sarılmalıyız.Bu bağlamda Başiskele İlçemizde yetmiş beş camimizde teravih namazı kılınacak olup, Yuvacık Fatih cami, Aksa Cami ve Fatih Camii'nde olmak üzere   üç camimizde de hatimle teravih namazı kılınacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız; her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına yönelik bir tema yayınlayarak ramazan ayının ana temasını duyurdu. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca anlatılmak üzere belirlenen ‘Ramazan ve İnfak’ ana teması ile Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu konuya önem verilecek ve hutbelerde bu konular ağırlıklı olarak işlenecek, ayrıca vatandaşlarımızın zekat, sadaka, fitre ve infakları da Başiskele Türkiye Diyanet Vakfı Şubemizce alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.

Bu vesile ile Başiskeleli  hemşehrilerimizin Ramazan ayını bütün kalbimle tebrik eder eder, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerisinde Bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Abdulsamet ERKUL

Başiskele Müftüsü