15.05.2019

Yuvacık Yatılı Erkek Kuran Kursu Ve Camii Külliyesinin Temeli Atıldı

Başiskele Yuvacık Fatih Mahallesinde, Yuvacık Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Camii Külliyesinin inşası için temel atma programı düzenlendi.Yapılan programda Başiskele İlçe Müftümüz Abdulsamet ERKUL, Yuvacık Kur'an Kursu ve Başiskele İmam-Hatip Liseleri Dernek Başkanı Hikmet KARAASLAN ve  diğer katılımcılar hazır bulundu.

Yaklaşık dör bin (4,000) m2 arsa üzerinde yapımına başlanılan Kur'an Kursu inşaatı, Yuvacık Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Bağ Sokak mevkiinde bulunmakta. Binanın  bünyesinde 5 katlı, 560m2 lik  İki blok bina ve yaklaşık 750 kişilik Cami, 40 adet derslik, 128 kişilik yatakhane, 130 kişilik yemekhane, spor salonları, konferans salonları, mescit, kütüphane, ezber odaları, yüzme havuzu, sauna, bilgisayar odaları, misafirhaneler yer almakta.

İlçe Müftümüz yaptığı duada, “Ya Rabbi bu mübarek Ramazan gününde yaptığımız şu hayırlı işimizi tamamına erdirmeye nasip eyle. Yeni bir binanın başlangıcında, temel atımında bu umudu heyecanı hep birlikte yaşıyoruz.  Kocaeli'nin yükselen değeri olan Başiskele'de  yapılacak Kur'an Kursumuzun bu ümmete ve bu millete faydalı bireyler yetiştirmesini niyaz ediyorum. Yapılacak olan Kur'an Kursu ve Cami Yuvacık'a, Başiskele'ye, Kocaeli'ye hayırlı olsun. İnşaallah Kursumuzun açılışını da hep beraber yaparız.” dedi. Ayrıca inşaatın yapımına  maddi manevi katkı sağlayan ve sağlayacak olan  herkese, özellikle yoğun  gayretlerinden ve katkılarından dolayı Dernek Başkanı Hikmet KARAASLAN'a kolaylıklar dileyerek teşekkür etti.