12.10.2019

Dr. Fatih Kurt: “Din Görevlileri Sevgi Nişaneleridir”

Gebze Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Diyanet İşleri Başkanlığının “Cami Hayatın İçinde, Hayat Caminin İçinde” temasıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinliklerin ilk bölümünde Gebze’de görev yapan din görevlileri Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde bir panel sundu. Panelde Din Görevlilerinin sıkça üzerinde durduğu konu ‘Gençler ve gençlerin cami merkezli bir hayata adaptasyonunu sağlamak’ oldu.

Etkinliklerin diğer bölümü, Lise öğrencileri için yapılan konferans, Çoban Mustafa Paşa Camii’nde Cuma sohbeti ve Din Görevlileriyle buluşma ile devam etti.

Gebze Kültür Merkezinde yapılan konferansın konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, salonu dolduran liseli öğrencilere yaptığı konuşmasında “Gençlik, insana verilmiş en değerli nimetlerden birisidir. Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı o günde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecek yedi grup insandan birisi, Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen gençtir. Zamanın gereğine göre kendini donanımlı bir şekilde yetiştiren gençler de ülkemizin ve geleceğimizin göz aydınlığı gençleri olacaktır. Biz gençlerimizi seviyoruz ve onlara güveniyoruz.” dedi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Gebze Öğretmenevinde Din Görevlileriyle buluşmasında ise şöyle seslendi: “Din görevlileri olarak dert sahibi olmalıyız. Dert insanı söyletir, dert insanı ağlatır, dert insanı koşturur.  Yaşantısıyla ateşe giden insanları o ateşten kurtarmak için dertlenen insanlar olmalıyız. Dert insanı olarak zaman ve mesai mefhumunu gözetmeksizin 7/24 çalışmalıyız.

Dünya geçici, son nefesimizi ne zaman vereceğimizi bilmiyoruz. Peygamberimiz buyuruyor ki: ‘Allah'a yemin ederim ki, Cenab-ı Hakkın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, en kıymetli dünya malından, kırmızı develere sahip olmaktan daha iyidir.’ Bu düsturla insanların hidayeti için azami gayret göstermeliyiz.

Din görevlisi benmerkezci; ayrıştırıcı olamaz; Din görevlisi Sevgi nişanesi insandır, hiç kimseye düşman olamaz.

Din görevlisi sadece kâl insanı değil hal insanı da olmalıdır.  Sadece sözleri ile değil yaşantısıyla da insanlara örnek olmalıdır.”

İlçe Müftüsü Orhan Örnek yapılan davete icabet ederek programlara katılımları için Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’a ve diğer misafirlere teşekkür etti.

Programın sonunda emekli din görevlilerine, yaptıkları hizmetler için plaket takdimi yapıldı.