27.07.2020

Soto Kremer "İSLAM" Dedi

Gebze Müftülüğüne verdiği dilekçe ile Müslüman olmak istediğini beyan eden Alman vatandaşı Soto Kremer ilçe Müftülüğünde yapılan merasimle İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın öncülüğünde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İlçe Müftüsü Kılıçbay; “Allah katında tek din olan İslam’ı seçmenizden ötürü sizleri tebrik eder, bu seçiminizin iki cihan saadeti getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Kelime-i Şehadeti getirerek, manevi bir dirilişle Müslüman oldunuz. Hayatınızın bundan sonraki kısmını Allah’ın rızasına uygun bir şekilde yaşamanızı temenni ediyorum.” dedi.

Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Müslüman olan Soto Kremer'e ihtida belgesi ile birlikte Kur'an-ı Kerim meali ve ilmihal hediye etti.

İhtida merasimi, İlçe Müftüsü Kılıçbay’in yaptığı dua ile son buldu.