03.03.2021

Kur'an-ı Kerim'i Yüzüne Okuma Yarışması Birincileri Gebze'den

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene tertip edilen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Kocaeli’de yapıldı. İlçe birincilerinin yarıştığı programda hem kızlarda hem erkeklerde ilçemizi temsil eden öğrencilerimiz il birincisi olarak dereceye girdi.

Gebze Müftülüğüne bağlı Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur'an kursu 5. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki ERVANUR KARA; Şehit Ömer Halisdemir Erkek Kur’an Kursu 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ahmet Özdemir il birincileri oldular.

Gebze Müftülüğünde yapılan merasimde ilçe müftüsü Selçuk Kılıçbay öğrencileri ödüllendirdi.

Müftü Kılıçbay öğrencilere hitaben, “Hayat ancak Kur’an ile anlam bulur. Sizler de bu yolda yürüyerek hem kendinizi hem de insanlığı ihya edeceksiniz. Cenab-ı Hakk ayaklarınızı Din-i Mübin-i İslâm yolunda sabit eylesin. Rabbim okuduğunuz kuranı hıfzetmeyi, emirlerini muhafaza etmeyi ve ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin” dedi.

Kur'an'ı gönüllere nakşeden Kurs öğreticilerimize teşekkür; Öğrencilerimizi de tebrik ederiz.

Başarıları daim olsun.