28.03.2017

MEHMET YAZICI'NIN REGAİB KANDİLİ MESAJI

REGAİB KANDİLİ

Müslümanların hayatında çok önemli bir yer tutan üç aylara dün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Müslümanların baharı olarak isimlendirebileceğimiz bu dönemde kalplerimize de baharın gelmesi için istifade edeceğimiz mübarek geceler bulunmaktadır. Bunların ilki olan Regaib kandilini bu gece idrak edeceğiz. Regaib ile başlayan mübarek geceler Allah’ın rahmetinin Müslümanların üzerine yağdığı çok kıymetli gecelerdir.
        Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah’ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.”
      Hz.Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” Buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.
Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib gecesi, yirmiyedinci gecesi Miraç Gecesidir.
    İlk kandil olan regaib kandili de üç ayların manevi meyvelerini toplamaya başlayacağımız özel bir gecedir.
     Regâib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelen Ragibe kelimesinin çoğuludur. Buna göre Regaip Gecesi denilince: “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” mânâsı anlaşılır. Bu gece Allah, lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Bu sebeple Müslümanların her vesile ile yapmaları gereken nefis muhasebesi bu dönemde daha da bir önem kazanıyor. Özellikle Rabbimizle olan bağımızı gözden geçirdiğimiz ve bu bağı güçlendirdiğimiz bir dönem olması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir.
     Bu gece ibadetlerimizde ve Müslüman kardeşlerimizle olan ilişkilerimizdeki sıkıntıları telafi etmek için muhteşem bir fırsat. Tüm kalbimizle Rabbimize yönelerek bağışlanmamız için dua edelim ayrıca bundan sonraki hayatımızın O’nun rızasına uygun olması için de niyet edelim. Allah rağbetimizi artırsın. Efendimizin şu duasıyla regaib kandilinin tüm Müslümanlar için mübarek olmasını diliyorum. “Allah’ım, fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalbten, doymayan nefisten ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırım.”
      Bu gece münasebetiyle İlçemiz Merkez Camisinde ve ayrıca tüm camilerimizde yatsı namazı öncesi mevlit ve vaaz programı tertip edilmiştir. Bu vesile ile; tüm Gölcüklülerin Regaib Kandilini tebrik eder, bu günlerin ve kandillerin milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ederim.