06.12.2017

MEHMET YAZICI

İlçemiz Müftüsü Mehmet YAZICI 20.03.1961 yılında Trabzon İli Sürmene İlçesi Küçükdoğanlı Köyü'nde doğdu. 5 yaşında Mehmet SAKA Hoca Efendi'den Kur'an-ı Kerim'i hatmetti. İlkokulu 3 ve 4. sınıfları Kırşehir Malya Devlet Üretme Çiftliği İlkokulunda olmak üzere kendi köyünde bitirdi. Yörenin âlimleri H. Hafız Yusuf YAZICI ve H. Mustafa YAZICI'dan Arapça ve İslami İlimler, Dedesi Hacı Mehmet Efendi'den ta'lim dersleri aldı. Trabzon İmam-Hatip Lisesini 1979 yılında bitirdi. Aynı yıl girdiği İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden bir müddet ayrılarak Gebze'de gıda ticareti ile uğraştı.

1991 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Bu arada bazı basın organlarında yazılar yazdı. Mezun olduğu yıl girdiği Müftülük Sınavını kazanarak Antalya'da 6 ay H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde kurs gördü. Başarıyla bitirdiği kurs sonunda aday memurken 06.07.1992 tarihinde Gümüşhane İli Kürtün İlçesine Müftü olarak atandı. İl Müftülüğü kirada iken İlçe Müftülüğüne Müftülük binası ve lojman kazandırdı. 22.11.1999 tarihinde "azami hizmet süresi"ni doldurduğundan Ordu İli İkizce ilçesine atandı. Bu İlçede de Merkez Camii, Merkez Kur'an Kursu, Müftülük Binası ve Lojmanını tamamladı. Yine "azami hizmet süresi"ni doldurduğundan; 22.11.2007 tarihinde Giresun-Espiye İlçesine atandı.Bu görevine 12,09,2013 devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı İlçe Müftüler Rotasyonu çerçevesinde İzmit Gölcük İlçe Müftülüğü'ne tayin oldu.13,09,2013 göreve başladı.

Donanma merkezi olan Gölcük İlçemizi manevi donanma merkezi yapma gayesiyle Türkiye’de ilk defa proje taşımalı hafızlık eğitimi planlanarak faaliyete geçirilmiştir. Bu kapsamda; Hicret Erkek Hafızlık Kur’an Kursu ile Hicret Kız Hafızlık Kur’an Kurslarında taşımalı eğitim sistemi geliştirilmiştir. Kursta okuyan çocuklar sabah evlerinden alınıp kursta eğitimlerini gördükten sonra akşam evlerine bırakılarak ailesinden bağını koparmadan başarılı bir şekilde hafızlık eğitimi almaları sağlanmaktadır.

Yine Kurslarımızın 20 tanesinde 32 adet 4-6 yaş grubu sınıflarında 456 öğrenci öğrenim görmektedir.

İlçemiz Yazlık Yeni Mahalle Başöğretmen Caddesinde mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait arsa üzerine 2015 yılı Ekim ayında inşaatına başlanan 5 katlı 1100 m2 inşaat alanına üzerine kurulmuş 5500 m2 kapalı alana sahip 250 yatak kapasiteli İmamı Azam Hafızlık Kur’an Kursu inşaatı 18 ayda tamamlanarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla açılışı yapılmış olup, Kasım ayı itibarıyla 105 öğrenci eğitimlerine devam etmektedirler.

Müftülük hizmetleri sırasında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı amirlerince  3 adet takdir belgesi, 3 adet başarı belgesi ve 1 adet teşekkür belgesi ile taltif edilmiştir.

Trabzon-Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi Küçükdoğanlı Mahallesinden olan İlçemiz Müftüsü Mehmet YAZICI evli ve 2 çocuk babasıdır. 01.12.2017 tarihinde İlçemizdeki görevinden ayrılmıştır