13.06.2022

Hac farizasını yerine getirmek üzere Gölcük'den yola çıkan ilk hac kafilesi, düzenlenen törenle uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Gölcük’den yola çıkan hacı adayları, İlçe Müftülüğümüzün önünden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Törende hacı adaylarına hitap eden Müftü Vekili İbrahim UÇAN hac yolculuğunun meşakkatli bir yolculuk olduğunu belirterek, “İlçemizden 31 hacı adayımız bu sene Cenabı Allah’ın Hz. İbrahim’in lisanıyla, gelsinler hac etsinler, beytimi tavaf etsinler diye yaptığı çağrıya kulak vererek müracaat ettiniz ve milyonlar içinden seçildiniz. Siz temsilcilerimizsiniz. Hac meşakkatli bir yolculuktur. Peygamber efendimiz (s.a.s) sadece hac ibadeti için ‘Ya Rabbi bana kolaylaştır’ diyor. Hac başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların çekildiği ama ancak sabırla bunların üstesinden gelindiği kutsal bir yolculuktur. Cenabı Allah sabrınızı bol etsin, haccınızı şimdiden kabul etsin, kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin.” dedi.

Uğurlama törenine Müftülük Şefi Yusuf DANIŞMAN, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Sinan KELEŞ, Orta Camii İmam-Hatibi Refik AKÇİÇEK ve Orta Camii Müezzin-Kayyım Ömer KESKİN, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Yapılan duanın ardından Orhan Camii İmam Hatibi Kenan YILMAZ’ın başkanlığındaki hacı adayları, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.