19.06.2022

İmam-ı Azam Hafızlık Erkek Kur'an Kursunda 44 Hafız Merasimle İcazetlerini Aldı

İmam-ı Azam Hafızlık Erkek Kur'an Kursu Dernek Baskanı Zabit DOĞAN ile Kurs Öğreticilerinin eğitimleriyle Hafızlıklarını tamamlayan 44 öğrenci için 19 Haziran 2022 Pazar günü Yazlık Üçevler Camii’nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Gölcük Müftülüğümüzce Tertip edilen Merasimimiz ; Reîsü'l-Kurra Hacı Hafız Mustafa DEMİRKAN’ın riyasetinde, Gölcük Müftüsü Kurra Hafız Emin YILMAZ, Antalya Bilim Ünv. Camii İmam Hatibi Hafız Habip İSPİRLİ, İzmit Yeni Cuma Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet DOĞAN, İmam’ı Azam Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Adem SEYMEN, İmam’ı Azam Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencisi Hafız Taib Yasin KURAL ve birçok Kurra hocalarımızın katılımıyla Kur'an Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Programa ayrıca Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ramazan ŞAHAN’ın teşrifleriyle; ayrıca Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Abdullah BOZ, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım SEZER, Akparti Gölcük İlçe Başkanı Çetin SEYMEN , Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Yeryüzüne gönderilen en büyük mucize Kur’an-ı Kerim’dir”

İcazet Merasimi’nde konuşan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ramazan ŞAHAN, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Kalplerini Kur’an ile ziynetlendiren hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Anne-babalarını tebrik ediyorum. Hocalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Gölcük Müftüsü Emin YILMAZ, ‘’Hafızlık Kur’an Kurslarımız, Kur’anın muhafızlığı sorumluluğunu yerine getirmesinin yanında ayrıca bir beldede hafız yetiştirme mesuliyeti hususunda önemli bir sorumluluğu da üzerimizden kaldırmaktadır. Bu yavrularımızın hafız olmasında mesai mefhumu gütmeden gece gündüz gayret gösteren, yorulan hocalarıma teşekkür ediyorum. ’’ dedi.

Hafızların Kuran-ı Kerim Tilavetlerinin ardından Reisü’l-Kurra Hacı Hafız Mustafa DEMİRKAN, İmam-ı Azam Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 44 öğrencinin icazetlerini verdi.

Merasim sonunda katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Merasimimize yoğun ilgi göstererek büyük bir samimiyet ve ciddiyet içerisinde Merasimimize teşrif ederek huşu içerisinde programı baştan sona takip eden Vatandaşlarımıza/Cemaatimize bu ilgiden dolayı teşekkür ederiz.