15.09.2022

Ahilik Etkinlikleri Kapsamında Müftümüz Dr. Mehmet Reşat ŞAVLI Konferans Verdi.

Temelde Kur'an-ı Kerim'e ve Hz. Peygamber (s.a.s)'in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi, Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf/sanatkâr zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'nin anılması amacıyla "Ahilik Haftası Etkinlikleri" kapsamında İzmit Müftümüz Dr. Mehmet Reşat ŞAVLI tarafından İl Müftülüğümüzün konferans salonunda “Bir Müslüman İçin Güzel Ahlakın Önemi” konulu konferans verildi.

15.09.2022 tarihinde gerçekleşen konferans iki oturum halinde gerçekleşirken, Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.