12.03.2020

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI

12/Mart günü; İstiklâl Marşımızın kabulü ve M. Âkif Ersoy'u anma günü münasebetiyle Prof.Turan GÜNEŞ Kültür Merkezinde Müftülüğümüzce din görevlilerine yönelik anma programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan bu anlamlı program, Müftümüz Osman Zeki YAĞCI'nın açılış konuşmasından sonra  İl Müftümüz Sinan CİHAN, İstiklâl Marşı ve merhum Mehmet Akif ERSOY'un hayatına  dair mukayeseli bir konferans verdi.

Safahat'ı bir  medeniyet yolu olarak bize  miras bırakan millî şairimizi anlatmanın kolay olmadığını vurgulayan İl Müftümüz Sinan CİHAN, çilekeş dava adamının 63 senelik hayat yolculuğundaki ibretli hatıralarından kesitler sundu.

Program sonunda ilçe Müftümüz Osman Zeki YAĞCI, İl Müftümüz Sinan CİHAN'a  teşekkürlerini sunarak günün önemine binaen hediye takdim etti.

Onun muazzez ruhu şâd, Asım'ın nesli payidâr olsun.
      ALLÂH TEÂLÂ BU AZİZ MİLLETE BİR DAHA İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRTMASIN...