18.03.2021

“ON KITA BİR VATAN İLELEBET İSTİKLAL” TEMALI YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızca geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması amacıyla "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı lise öğrencileri arasında kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi.

İlçemiz de  On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı kompozisyon yarışmasına yedi öğrenci katılım sağladı. Kandıra Anadolu Lisesi öğrencisi Merve AKÇAY birinci, Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Rumeysa YAĞIZ ikinci, Kandıra Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana BULGURCU üçüncü oldu.

İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle yarışmada dereceye giren öğrencilere ve yarışmaya katılanlara İlçe Müftümüz tarafından para ödülü ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından hediyeler verildi.

İlçe Müftümüz Osman Zeki YAĞCI, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İlçe Müftülüğümüz tarafından uygulanan "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı etkinliğin amacı; İstiklal Marşı ile Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un, genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak, gençlerle iletişim kurmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak amacını taşıdığını belirterek yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.