12.06.2018

KARAMÜRSEL KADİR GECESİ İLE İHYA OLDU

Bir ömre bedel Kadir Gecesi Karamürseli İhya Etti.

Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim ile sabit olan Kadir Gecesini en güzel şekilde ihya etmek isteyen Müslüman kardeşlerimize yardımcı olabilmek gayesiyle Karamürsel'deki camiler Kadir Gecesinde sabaha kadar ibadete açık kaldı.

Merkez Yeni Camide Kadir Gecesi Özel Programı tertip edlirken, Mürselpaşa Camiinde ise sabaha kadar devam eden dolu dolu bir programla gece ihya edildi. "Kadir Gecesini İhya Programı"na katılan kadın erkek her yaştan cemaat, Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR ve Cami İmam Hatibi Mecit KARAKIŞ tarafından verilen vaazları dikkatle dinledi.

Cemaatle kılınan Tesbih Namazı ve Teheccüd Namazının yanı sıra hafızlar tarafından sunulan Kur'an Ziyafeti huşu ile dinlendi. Tevbe ve istiğfarlar ile duaların en yüce makama arzedildiği ihya programında, zaman zaman serbest ibadet vakitleri de ayrıldı.

Geceyi Mürselpaşa Camiinde ihya edenlerin maddi gıdası da unutulmadı. Cami görevlileri Mecit KARAKIŞ ve Tufan ŞENOL'un öncülüğünde, hayırseverlerin desteği ve özellikle genç cemaatin gayretleriyle, yaklaşık 1500 kişi için hazırlanan çeşitli ikramlar belirli aralıklarla cemaate takdim edildi. Gecenin sonunda ise cami avlusunda topluca sahur yemeği yenildi.

Program, cemaatle kılınan sabah namazı ve sabah zikri ile sona erdi.