16.07.2018

15 TEMMUZ RUHU KARAMÜRSEL’DE YAŞIYOR

Milletimizin bekasına kasteden 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı ortaya konan milli direnişin ve elde edilen muhteşem zaferin ikinci yıl dönümü münasebetiyle Karamürsel Müftülüğümüzce bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu çerçevede;

* Bütün cami ve Kur’an Kurslarımızda, Diyanet İşleri Başkanlığı kampanyası dahilinde, Din Görevlilerimiz ve halkımızın katılımıyla, aziz şehitlerimizin ervahı için çok sayıda hatim okundu.

* Yine bütün cami ve Kur’an Kurslarımızda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı kampanyası çerçevesinde, Din Görevlilerimiz ve halkımızın katılımıyla, aziz şehitlerimizin ervahı için çok sayıda Yasin-i Şerif okundu.

* 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 10.00’da Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde, Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerimiz tarafından “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” gerçekleştirildi.

* 13 Temmuz 2018 günü cuma namazından önce bütün camilerimizde, 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere, bütün Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Aynı gün ve saatte Merkez Yeni Camide ise, seçkin görevlilerimiz tarafından verilen “Kur’an Ziyafeti” vardı. Daha önce okunmuş bulunan Hatimler ile Yasinlerin duası da bu vesileyle yapıldı.

* 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 11.00’de, ilçemizdeki şehitleri temsilen Şehit Hakan KURT’un kabri ziyaret edildi. Ziyarete, İlçe Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM ve İlçe Müftümüz Mehmet Vefa ÖZDEMİR başta olmak üzere ilçe protokol mensupları, Şehit yakınları, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Din Görevlilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve İlçe Müftümüz Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in Şehitlerimiz için yaptığı dua ile ziyaret son buldu.

* Aynı gün öğle namazını müteakip Merkez Yeni Camide, aziz şehitlerimizin ervahına ithafen Din Görevlilerimiz tarafından "Mevlid-i Şerif" programı tertip edildi.