21.04.2017

ADRB Okullarda Kutlu Doğum Etkinlikleri

KARAMÜRSEL MÜFTÜLÜĞÜ ADRB TARAFINDAN OKULLARDA DÜZENLENEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

Karamürsel Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeli tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında  “Hz. Peygamber Ve Güven Toplumu”  teması adı altında liselerimiz ve ortaokullarımızda bir dizi Konferanslar gerçekleştirilmiştir. Konferanslar Anadolu Lisesi, Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Bekir İlhami Calp Ortaokulunda İlçemiz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Fadime ARSLAN tarafından verilmiştir.

Konuşmasında “İslama göre güvenin yegâne kaynağının Cenab-ı Hak olduğunu yüce rabbimizin Esma-i Hüsnasından biri olan El-Mümin, huzur, esenlik ve güven veren anlamına geldiğini aynı zamanda insanlığa imanı güveni aşılamak vahyi ve hidayeti taşımak için gönderilen bütün peygamberlerin ortak niteliğinin doğruluk ve güvenilir olmak anlamına gelen “sıdk ve Emanet” vasfı olduğunun üzerinde durmuş, cahiliye döneminde sevgili peygamberimizin herkes tarafından “ Muhammed-ül Emin” olarak anılmasının son derece manidar olduğu vurgulanmıştır. Vaiz Fadime ARSLAN, Hz. Peygamberin güvenmeyi ve güvenilir olmayı, kendisini model alan bütün mü’minlerin ayrılmaz vasfı olması gerektiğini hadisi şeriflerle örneklendirerek anlattı.

Katılımcı öğrencilere ikramda bulunulmuş, Karanfil dağıtımı yapılarak program sona erdirilmiştir.