06.03.2018

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KARAMÜRSEL’DE KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Faaliyetleri kapsamında, Karamürsel Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “ Adalet Ve Hakkaniyet Bağlamında Asr-ı Saadette Kadın “ adlı bir Konferans düzenlenmiştir. Konferansa Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlandı. Merkez Kur’an Kursu Öğreticileri Havva BAKAR’ ın Kuranı Kerim Tilavetinin ardından,  okunan ayetlerin meali Selda MACİT tarafından dinleyicilere aktarıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kadın “ temalı bir Sinevizyon gösterisi katılımcılara sunuldu.

Konferansa Karamürsel İlçe Vaizi Meliha ÇOŞKUN’ un Selamlama konuşmasının ardından, Mürselpaşa 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma KARTAL tarafından konuşmacının özgeçmişi okundu.              Konferansa Konuşmacı olarak katılan,  Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza CİHAN kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında; Asrı Saadet’ teki Hanım Sahabelerin yaşantılarından örnekler vererek, günümüz kadınlarına bunları kendi hayatlarına örnek olarak almaları tavsiyesinde bulundu.

Programa Karamürsel Belediye Başkanının eşi, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü, diğer bürokrat eşleri, Siyasi partilerin kadın kolları, Sivil Toplum Kuruluşları, Karamürsel Müftülüğüne bağlı Kuran Kursu öğretici ve öğrencileri ve Karamürsel halkı yoğun ilgi gösterdi.

Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.