18.11.2018

Karamürsel'de Mevlid-i Nebi Haftası Gazanfer Bilge'deki Konferansla Başladı

Karamürsel'de bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası faaliyetleri, 18.11.2018 Pazar günü Gazanfer Bilge Kültür Merkezinde düzenlenen bir konferansla başladı.

Gazanfer Bilge Camii İmam-Hatibi Abdulvehhab AYAZ’ın organizesiyle gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Kur'an Kursu Mescidi İmam-Hatibi İsmail Hakkı ÇELEBİ'nin üstlendiği program, Ulu Camii İmam-Hatibi İbrahim ŞALU'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Karamürsel İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl için belirlenen temasının "Hz. Peygamber ve Gençlik" olduğunu, gençlerimize daha çok önem ve değer vermemiz gerektiğini vurgulayarak, bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen ve programa iştirak eden herkese teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recai ÇETRES, "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu bir konferans verdi. Adem (a.s.)’ın oğulları Habil ile Kabil, Hz. İbrahim (a.s.)‘ın gençliği ve Genç Sahabilerin hayatları üzerinden konuyu izah eden konuşmacı, salondakiler tarafından büyük bir dikkatle ve ilgiyle dinlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.