21.11.2018

Mustafa AKGÜL'ün Konferansına Karamürsel'lilerden Büyük İlgi

Mevlid-i Nebi Haftası faaliyetleri kapsamında, Karamürsel Müftülüğü tarafından 20.11.2018 Salı günü Belediye Kültür Merkezinde, İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa AKGÜL'ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Program Hacı Ömerağa Camii İmam-Hatibi Mustafa KUTTAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Mevlid-i Nebi'nin tarihin seyrini değiştiren önemine temas ederek, Hz. Peygamberin yol göstericiliğine ne kadar muhtaç olduğumuzu ifade etti. "Peygamberimiz ve Gençlik" temasına da değinen ÖZDEMİR, programa katılan ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası için hazırlanmış bulunan "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu sinevizyon gösteriminin ardından konferansa geçildi.

Programa konuşmacı olarak davet edilen İstanbul Emekli Başvaizi Mustafa AKGÜL “Gençleri Korumanın Yolları” başlığı altında; gençleri ateizm, deizm ve benzeri yıkıcı akımlardan, uyuşturucu ve benzeri zararlı alışkanlıklardan, teknoloji bağımlılığından ve gayrimeşru hayat tarzından nasıl koruyabileceğimizi; ailelerin çocuklarını yetiştirirken dini, ahlaki ve sosyal açıdan nasıl  yetiştirmeleri gerektiğini örneklerle anlattı.

Maddi ve manevi olarak sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi için elzem olan, sağlam ve mutlu bir ailenin kurulması ve korunmasına dair de detaylı bir sunum yapan Mustafa AKGÜL'ün konuşması büyük bir ilgi gördü ve ziyadesiyle beğeni topladı.

Konferansa Karamürsel Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Belediye Başkan Vekili Mesut ÇETİNKAYA, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık EROĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇAKIR, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, Karamürsel Müftülüğü Din Görevlileri, Basın Mensupları ve çok sayıda Karamürselli katıldı.