19.02.2019

Şubat Ayı Personel Toplantımızın Ağırlıklı Konusu Projeler Oldu

2019 Şubat Ayı Mutad Personel Toplantısı 19.02.2019 Salı günü saat 09:30’da Cami Görevlileri ile Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, aynı gün saat 15:30’da Kuran Kursu Öğreticileri ile Hacıömerağa Camii Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, İlçemiz Yeni Camii Müezzin-Kayyımı Hasan GÖKER’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüz Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in açılış konuşmasının ardından gündeme geçildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimiz için düzenlenen “250 Bin Şehidimize 250 Bin Hatm-i Şerif” kampanyası kapsamında ilçe genelinde bütün camilerimiz ile Kur’an Kurslarımızda görevlilerimiz ve cemaatleri/öğrencileri tarafından Hatm-i Şerif okunması, yine Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hayata geçirilen “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” seminerlerinin ilçemizde belirlenen tarihlerde gerçekleştirilmesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile gerçekleştirilecek yarışmalar, “Gençliğe Değer Projesi”nin uygulanması, bu yıl Hac vazifesini ifa edecek vatandaşlarımızdan Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlere Kur’an-ı Kerim dersleri verilmesi ve gündemde yer alan diğer konular detaylı olarak ele alındı.

Toplantının ikinci bölümüne katılan İlçe Kaymakamımız Ahmet NARİNOĞLU da kendi gündeminde yer alan konularla ilgili görevlilerimize hitap etti. KAPAM (Karamürsel Avrupa Birliği Proje Araştırma Merkezi) tarafından yürütülen “Derleme Projesi” başta olmak üzere halen devam etmekte olan projeler hakkında bilgi veren Kaymakamımız; görevlilerimizin bulundukları mahallenin tarihi geçmişi, kültürü, yaşam tarzları, ekonomisi ve geçim kaynakları hakkında bilgi derlemelerini ve projelere katkı yapmalarını istedi.

Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.