01.05.2019

Kur’an Kurslarımızın Minik Öğrencileri Yılsonu Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Karamürsel İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez, Ulu Camii ve Mürselpaşa Kur’an Kurslarının 4-6 yaş sınıflarına devam eden minik öğrencilerin yılsonu etkinliği 30 Nisan 2019 Salı günü Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi. Kurslarımızdaki 4-6 yaş grubu 150 öğrencimiz yıl boyu gösterdikleri yüksek performansın mükâfatı olarak “Çocuk Şenliği”nde doyasıya eğlendiler.

Program, minik bir öğrencimizin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. “Taha” suresinin ilk ayetlerini başarıyla ve düzgün bir şekilde okuyan öğrencimiz herkesin takdir ve beğenisini topladı.

Kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR “Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımızın 4-6 yaş sınıflarına çok ciddi bir rağbet var, kurum olarak da 4-6 yaş kategorisini çok önemsiyoruz. Kur’an Kursu Öğreticilerimizin üstün gayreti, velilerimizin de özverisi ile verimli bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de bu gayreti artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu güzelliği bize yaşatan sevgili yavrularımıza, onları yetiştiren Kur’an Kursu Öğreticilerimize, velilerimize, programda emeği geçenlere, bütün misafirlerimize, Hüseyin GONCAGÜL ve ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.

Ardından programın heyecanla beklenen kısmı başladı. TRT Çocuk Programcısı ve Tiyatro Sanatçısı Hüseyin GONCAGÜL ekibi ile birlikte sahne aldı ve takriben iki saat boyunca, birbirinden güzel etkinliklerle öğrencilere, velilere ve misafirlere en güzel sunumlarını yaptılar. Hacivat-Karagöz, şekilli ve eğlenceli balon gösterisi, akrobasi gösterisi ve yüz boyama gibi etkinlikler ilgi ve heyecanla izlendi.

İnteraktif bir program gerçekleştiren GONCAGÜL ve ekibi, minik öğrencileri de gösterilere dahil ederek kimi zaman dua ve sureleri okuttular, kimi zaman hep birlikte en güzel ilahileri okurken, bazen de soru ve cevaplarla çocukların öğrendiklerini göstermelerine imkan tanıdılar.

Programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut ÇETİNKAYA, Resmi Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Din Görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda misafir iştirak etti.