04.02.2020

KARAMÜRSELLİ UMRE YOLCULARINA COŞKULU UĞURLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Karamürsel'den Servisli 20 Günlük Özel Kocaeli 1. Kafile olarak umreye giden 140 vatandaşımız için Karamürsel Müftülüğü tarafından Karamürsel Otobüs Terminalinde bir uğurlama merasimi düzenlendi.

Çarşı Camii İmam-Hatibi Nail TURGUT, Yeni Camii Müezzin-Kayyımı Hasan GÖKER ile Hacı Ömerağa Camii Müezzin-Kayyımı Kamil SELVİ’nin Din Görevlisi olarak rehberlik ettikleri umre yolcuları için 04 Şubat 2020 Salı günü saat: 00.00’da düzenlenen program, Ulu Camii İmam-Hatibi İbrahim ŞALU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Din Görevlilerimizden oluşan koro tarafından okunan tekbir, salavat ve telbiyelere, rahmet yağmuru altında programa iştirak eden alandaki yüzlerce insanın coşkulu katılımı görülmeye değerdi.

Ardından, merasime katılmak üzere ilçemize gelen Kocaeli İl Müftüsü Sinan CİHAN hocamız, umre ibadeti ve ifade ettiği derin manalara değindiği bir konuşma yaptı. Umre yolcularına, elde edebilecekleri yüksek mükâfatlara dair önemli ipuçları veren ve çok değerli tavsiyelerde bulunan İl Müftümüzün yaptığı duygu yüklü duanın ardından umrecilerimiz kutsal topraklara doğru yolcu edildi.

Karamürsel halkının ve umreci yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği programa; Kocaeli İl Müftüsü Sinan CİHAN, Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Karamürsel Belediye Başkan Vekili Mesut ÇETİNKAYA, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Umrecilerimizin 24 Şubat 2020 Pazartesi günü mukaddes beldelerdeki görevlerini tamamlayarak ülkemize dönüş yapmaları beklenmektedir.