18.02.2020

Karamürsel Din Görevlilerine “Sünnetin Dindeki Yeri” Konulu Konferans

Karamürsel’de görev yapan Cami Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile her ay düzenli olarak yapılan ve hizmette verimliliği artırma, uygulamada birliği sağlama, her konuda istişare etme gayesine matuf toplantılar kapsamında, Din Görevlilerine “Sünnetin Dindeki Yeri” konulu bir konferans verildi.

Şubat Ayı mutad personel toplantısının Cami Görevlileri ile yapılan bölümü 18.02.2020 Salı günü saat 09.30’da Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda; Kur’an Kursu Öğreticileri ile yapılan bölümü ise aynı gün saat 15.30’da Merkez Kuran Kursunda gerçekleştirildi.

Toplantı, İlçemiz Safiye Mahallesi Camii İmam Hatibi Hüseyin AKÇAY’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüz Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in açılış konuşmasının ardından gündeme geçildi. Bu meyanda;

Toplantının birinci bölümünde gündemdeki 250 Bin Şehide 250 Bin Hatim Kampanyası, Gençliğe Değer Projesi, Cami Dersleri, 2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları, Camim Ailem Olsun Projesi, Dünya Kadınlar Günü, Elazığ Depremzedelerine Yardım Kampanyası ve Aşere Takrib Sınav Duyurusu maddeleri ile gündemdeki diğer önemli konular ayrıntılı olarak ele alındı ve detaylı müzakereleri yapıldı.

Toplantının devamında, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya KESKİN tarafından Din Görevlilerimize “İslam Dininde Sünnetin Önemi” konulu bir konferans verildi. Din Görevlilerimizin can kulağı ile dinlediği konferansın sonunda Prof Dr. KESKİN Din Görevlilerimizin, konuya dair sordukları çok sayıda soruyu cevaplandırdı.

Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.