15.07.2020

Karamürsel Müftülüğü 15 Temmuz Faaliyetleri

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Karamürsel Müftülüğü tarafından “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  münasebetiyle bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.

İlk olarak, 14 Temmuz 2020 Salı günü saat: 15.00’te Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR ve vaizlerden oluşan bir heyet tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Şubesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü öğle namazından önce, başta 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere bütün şühedanın aziz ruhlarına ithafen, Karamürsel’imizin bütün camilerinde Kuran-ı Kerim tilaveti yapılırken, Merkez Yeni Camiinde ise Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Aynı gün saat 13.00’te ilçemiz eski mezarlığında medfun bulunan Şehit Hakan KURT’un kabri başında, bütün şehitlerimizin aziz ervahını şad etmek için bir anma programı düzenlendi. İlçe protokolü ve vatandaşların hazır bulunduğu programda Ulu Camii İmam Hatibi İbrahim ŞALU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in, şüheda için yaptığı duygu yüklü dua ile program sona erdi.