21.07.2020

15 Temmuz’un Dördüncü Yılında Karamürsel’de Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz 2016’da vatanımızı işgale yeltenen ve bunun için darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı ortaya konan milli direnişin ve elde edilen muhteşem zaferin dördüncü yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Çarşamba günü Karamürsel İlhan Çınar Alanında “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı düzenlendi.

Salgın hastalıkla mücadele kapsamındaki tedbirler sebebiyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen program saat 21.00’de başladı. Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle canlı yayında yaptığı konuşmasının alana kurulan dev ekranda izlenmesinin ardından, İlçe Müftülüğümüz tarafından kısa bir program icra edildi.

Karamürsel Müftülüğü Din Görevlileri Hakan TUPARLAK, Hasan GÖKER ve Bekir TAŞDEMİR tarafından gönüllere tesir eden kısa bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi. İlçe Müftümüz Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in milli birlik ve beraberliğimize vurgu yapan ve aziz şehitlerimize ithaf edilen duygu yüklü duası ile program sona erdi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise bütün Türkiye ile eş zamanlı olarak, ilçemizin bütün camilerinden salâlar okundu.

Programa İlçe Kaymakamı Osman Aslan CANBABA, Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Diğer Resmi Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Yönetici ve temsilcileri, STK Yönetici ve Temsilcileri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.