17.08.2020

Karamürsel 17 Ağustos 1999 Marmara Depremini Unutmadı

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 21. yıl dönümünde, Karamürsel’de deprem sonucu vefat edenler için İlçe Yeni Mezarlığında anma programı düzenlendi, Merkez Yeni Camii’nde de Mevlid Programı icra edildi.

17.08.2020 Pazartesi günü saat: 11.00’de Karamürsel Yeni Mezarlığında düzenlenen anma programında; din görevlileri İbrahim ŞALU, Mehmet ÇETİN ve Nail TURGUT tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ardından İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR’in yaptığı dua ile program sona erdi.

Programa Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan CANBABA, Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar katıldı.

Aynı gün İlçemiz Merkez Yeni Camii’nde öğle namazı öncesinde, 1999 Marmara depremi başta olmak üzere bütün depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Program, ilçemiz din görevlileri Hakan TUPARLAK, Hasan GÖKER, Tufan ŞENOL, Nihat BİLİŞ, Ali DOĞAN ve İsmail Hakkı ÇELEBİ tarafından icra edildi.