27.03.2021

Af ve Mağfiret Gecesi: Berat Kandili

Ramazan-ı Şerifin müjdecisi, Allah-ü Teâlâ’nın rahmetinin yeryüzünü kapladığı, arınma ve tövbe gecesi olan “Berat Kandili” Karamürsel’de Merkez Yeni Camii başta olmak üzere bütün camilerde huşu ve huzur ile ihya edildi.

Karamürsel Yeni Camii’nde gerçekleştirilen programda Yeni Camii İmam-Hatibi Hasan GÖKER, Müezzin-Kayyım Bekir TAŞDEMİR ve Karabali Camii Müezzin-Kayyımı Adem TUNÇ tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi; Mevlid-i Şerif, kasideler, ilahiler ve tesbihatlar okundu.

Ardından cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Muharrem İSLAMOLU, Ramazan-ı Şerif’in son habercisi olan “Berat Kandili”’nin nasıl ihya edileceği, Ramazan ayını karşılamak için neler yapmamız gerektiği, nefis muhasebesi yaparak hayatımızı nasıl şekillendirmemiz gerektiği gibi konularla ilgili sohbet etti.

Müftü İSLAMOLU’nun gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı duygu yüklü duanın ardından yatsı namazının kılınması ile kandil programı sona erdi.