15.07.2021

15 Temmuz’un Beşinci Yılında Karamürsel’de Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz 2016’da vatanımızı işgale yeltenen ve bunun için darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı ortaya konan milli direnişin ve elde edilen muhteşem zaferin beşinci yıl dönümü münasebetiyle 15 Temmuz Perşembe günü Karamürsel Kent Meydanında “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programı “Türkiye Geçilmez” sloganıyla düzenlendi.

İlk program öğle namazı öncesi İlçemiz Yeni Camii’nde şehitlerimizin için okunan Mevlid-i Şerif ile başladı. Daha sonra salgın hastalıkla mücadele kapsamındaki tedbirler sebebiyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen program saat 21.30’de başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından anma program icra edildi.

Karamürsel Müftülüğü Din Görevlileri Hasan GÖKER, Mehmet ÇETİN, Mustafa KURTTAŞ Adem TUNÇ ve Bekir TAŞDEMİR tarafından gönüllere tesir eden Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ziyafeti verildi. İlçe Müftümüz Muharrem İSLAMOĞLU’nun milli birlik ve beraberliğimize vurgu yapan ve aziz şehitlerimize ithaf edilen duygu yüklü duası ile program sona erdi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise bütün Türkiye ile eş zamanlı olarak, ilçemizin bütün camilerinden salâlar okundu.

Programa İlçe Kaymakamı Osman Aslan CANBABA, Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM, İlçe Müftüsü Muharrem İSLAMOĞLU, Diğer Resmi Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Yönetici ve temsilcileri, STK Yönetici ve Temsilcileri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.