06.04.2022

Alman Vatandaşı Elizabeth Müslüman Oldu

Müslüman olmak istediğini belirterek Karamürsel İlçe Müftülüğümüze başvuran Alman

vatandaşı Elizabeth HELM HATİPOĞLU için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İlçe Müftülüğümüzde düzenlenen İhtida Merasimine Belediye Başkanı İsmail YILDIRIM ile Elizabeth hanımın eşi Ümit Selim HATİPOĞLU, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan İlçe Müftümüz Muharrem İSLAMOĞLU, İslam dini hakkında bilgiler vererek Müslümanlığı seçen Elizabeth için İslam dinini en güzel şekilde yaşaması temennisinde bulundu.

Müftü İSLAMOĞLU, “Alman vatandaşı Elizabeth kardeşimizin ihtida merasimi için birlikteyiz. Bu merasimde Müslümanlığı kendi isteğiyle tercih eden kardeşimizin Müslüman olduklarına dair ikrarlarını hep birlikte şahitlik ediyoruz, Elif ismini alan kardeşimize Meryem annemizin ahlakı ve iffeti üzere bundan sonraki hayatını sürdürmesini dileriz” temennisinde bulundu.

Merasimde Elizabeth Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olu. Müftü Muharrem İSLAMOĞLUN’un yaptığı duanın ardından kendisine Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Elizabeth müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, kendisi için merasime katılanlara çok teşekkür etti.