28.04.2022

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI KADİR GECESİ İHYA EDİLDİ

Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur'an-ı Kerim ile sabit olan Kadir Gecesini en güzel şekilde ihya etmek isteyen kıymetli cemaatimize yardımcı olabilmek gayesiyle Karamürsel'deki camiler Kadir Gecesinde sabaha kadar ibadete açık kaldı.

Merkez Yeni Camide Kadir Gecesi Özel Programı tertip edildi. Programda Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve kasideler okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Muharrem İSLAMOĞLU tarafından Kadir Gecesinin önemine binaen yaptığı vaazın ardından Tövbe-i İstiğfar ve Hatim Duası ile program sona erdi.

Tarihi Karabali Cami’inde Kadir Gecesi dolaysıyla teravih namazı sonrası sakalı şerif ziyareti gerçekleştirilmesinin ardından tarihi cami hanım kardeşlerimize mahsus olarak sabah namazına kadar açık tutularak bayan hocalarımız tarafından programlar icra edildi.

Mürselpaşa Cami’inde ise sabaha kadar devam eden dolu dolu bir programla gece ihya edildi. "Kadir Gecesini İhya Programı"na katılan kadın erkek her yaştan cemaat, Karamürsel Vaizi Hasan ERDİNÇ tarafından yapılan sohbeti dikkatle dinledi.

Cemaatle kılınan Tesbih Namazı ve Teheccüd Namazının yanı sıra hocalarımız tarafından sunulan Kur'an Ziyafeti huşu ile dinlendi. Tövbe ve istiğfarlar ile duaların en yüce makama arz edildiği ihya programında, zaman zaman serbest ibadet vakitleri de ayrıldı.

Geceyi camilerimizde ihya edenlerin maddi gıdası da unutulmadı. Din Görevlilerimiz ve hayırseverlerin desteği ve özellikle genç cemaatin gayretleriyle gece boyu hazırlanan çeşitli ikramlar belirli aralıklarla cemaate takdim edildi.

Programlar, cemaatle kılınan sabah namazı ve sabah zikri ile sona erdi.