29.05.2017

RAMAZAN AYI AÇIKLAMASI

KARTEPE MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI AÇIKLAMASI

Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa NURGÜN, gelmesiyle huzur ve bereket bulacağımız Ramazan ayı vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu:

Bilindiği üzere 27 Mayıs Cumartesi günü on bir ayın sultanı rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan-ı Şerif başlamıştır. 26 Mayıs Cuma günü akşamı ilk teravih namazı kılınmış, Cumartesi günü de ilk oruçlar tutulmuştur.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Ramazan-ı Şerifin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır. Bu cümleden olarak;

1- Her camide vaaz ve mukabele programı uygulanacaktır.

2- Merkez Camii, Köseköy İstasyon Tepecik Camii ve Suadiye Merkez Camilerimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır.

3- Bu yıl için belirlenen en düşük fitre miktarı 16.00- TL’dir

4- Bu yılın Ramazan teması: “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlenmiştir.

5- Ramazan ayı kardeşlik, sevgi, paylaşım ve bereket zamanıdır. İftar sofralarımıza yoksul ve muhtaçları da davet ederek bu duyguların yaşanmasına azami ölçüde gayret gösterilmelidir.

Yüce Rabbimizin kullarına bir ikramı, günahlarımızın affına, manevi derecelerimizin yükselmesine vesile olan Ramazan ayının Kartepe’mize, Ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, okuyucularımızın Ramazanlarını tebrik ederim.