11.05.2023

İNGİLTERE VATANDAŞI SİMON SAMUEL CHAMPION MACPHERSON MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE YAPILAN İHTİDA TÖRENİ İLE KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU.

Müslüman olmak istediğini belirterek Kartepe İlçe Müftülüğüne başvuran İngiltere vatandaşı Simon Samuel Champıon Macpherson  için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler veren İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN "Araştırmaları sonucunda Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum, Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." dedi.
Merasim, Simon Samuel Champıon Macpherson Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.
Simon Samuel Champıon Macpherson Müslüman olduktan sonra "Sinan" ismini aldı.
Sinan’ı tebrik eden İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN, "İhtida Belgesi"ni takdim etti. Ayrıca içinde Kur’an-ı Kerim ve İlmihal bulunan set verildi.