19.09.2023

UKRAYNA VATANDAŞI MARYNA LEHACH MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE YAPILAN İHTİDA TÖRENİ İLE KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU.

Müslüman olmak istediğini belirterek Kartepe İlçe Müftülüğüne başvuran Ukrayna vatandaşı Maryna LEHACH için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler veren İlçe Müftüsü Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN "Araştırmaları sonucunda Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum, Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." dedi.
Merasim, Maryna LEHACH Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.
Maryna LEHACH Müslüman olduktan sonra "Hatice" ismini aldı.
Hatice hanımı tebrik eden İlçe Müftümüz Ahmet Nuri BAYRAKTUTAN, "İhtida Belgesi"ni takdim etti. Ayrıca Rusça dilinde Kur’an-ı Kerim hediye edildi.