24.02.2020

Bekir ENGİN

1972 yılında Kocaeli’nin Gebze İlçesinde doğdu.

Ortaokulu ve Liseyi İzmit İmam-Hatip Lisesinde okudu.

İmam-Hatip lisesinde okurken ve mezuniyet sonrası Molla Mahmut ve Molla Raşit Hocaefendilerden 6,5 yıl medrese ilimleri tahsil etti.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aynı yıl Bolu - Göynük İlçe Müftülüğünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

2003 yılında katıldığı Pendik Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursu'nu 2005 yılında birincilikle bitirdi.

Haseki Eğitim Merkezinde okurken Abdullah bin Haddâd’ın “en-Nesaihu’d-Dîniyye ve’l-Vesaye’l-Îmaniyye” adlı eserini Arapça’dan Türkçe’ye çevirdi.

2005 tarihinde Karabük - Ovacık İlçesine Vaiz olarak atandı.

2005-2008 yılları arasında Ovacık’ta Vaiz ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tensipleri ile Müftü Vekili olarak görev yaptı.

2008-2013 yılları arasında Hollanda'nın Deventer ve Aalten şehirlerinde din görevlisi olarak bulundu.

Yurt dışı görevinin ardından Kocaeli İl Müftülüğüne Uzman Vaiz olarak atandı.

Kocaeli İl Müftülüğünde kısa bir süre görev yaptıktan sonra, Erzurum Aşkale ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

Aşkale'de 4 yıl görev yaptıktan sonra 2017-2020 Yılları arasında Bolu Dörtdivan İlçe Müftüsü olarak görev yaparken, 24.02.2020 tarihinde Kocaeli İl Müftülüğüne  İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Bekir ENGİN, evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.