22.07.2024

Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu' nda 41 Hafızımızın Hafızlık Belgelerini Aldıkları İcazet Merasimi Düzenlendi

Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu' nda 41 Hafızımızın Hafızlık Belgelerini Aldıkları  İcazet Merasimi Düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Milletvekili Sami ÇAKIR, Emekli Milletvekili Şevki YILMAZ, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Reisül Kurra Hacı Hafız Mustafa DEMİRKAN Hocaefendi, Vali Yardımcımız Şenol KAYA, İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU, Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol TİRYAKİ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan SOBA, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan HÜRRİYE, İzmit İlçe Müftüsü Mehmet Reşat ŞAVLI , hafızlarımızın aileleri ve konukların katılımlarıyla gerçekleşen merasim, Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin TOPÇUOĞLU' nun Kur'an Tilaveti ile başladı. Selamlama konuşmasını Gölkent Kur'an Kursu Dernek Başkanı Kadir  ÇELİKİZ' in yaptığı merasim, İl Müftümüz Mehmet SÖNMEZOĞLU' nun açılış konusmalarıyla devam etti. İl Müftümüzun Gölkent-2 Kur'an Kursunun müjdesini verdiği konuşması; hafızları, ogreticilerini ve ailelerini tebrik etmesi ile son buldu. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ ise konusmasina, "Sizin en hayırlınız; Kur'an'ı öğrenenleriniz ve ogretenlerinizdir." Hadis-i Şerifi ile başladi ve "Kur'an'ı Kerim nüzulüyle, inişiyle, muhafazasıyla, hıfzıyla, tilavetiyle , kiraatiyle, fesahatiyle ve belağatiyle bir mucizedir." dedi. Konuşmasını hafızlari tebrik ederek sonlandırdı. Hafız İshak DANIŞ' ın Kur'an Tilaveti ile devam eden program, Reisül Kurra Hacı Hafız Mustafa DEMİRKAN Hocaefendi’nin Riyasetinde gerçekleşen Hafızların Kıraatleri ve dua ile devam etti. Hafızların, Hafızlık belgelerini Prof. Dr. Ali ERBAŞ' in elinden almalarIyla ve katılımcılara yemek ikramıyla İcazet Merasimimiz son buldu.