T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Kocaeli Müftülüğü

16.03.2026

TDV’nin 51. Kuruluş Yıl Dönümünde Kocaeli’de İftar Programı Düzenlendi

TDV’nin 51. Kuruluş Yıl Dönümünde Kocaeli’de İftar Programı Düzenlendi

Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluşunun 51. yıl dönümü vesilesiyle, Kocaeli İl Müftülüğü ve TDV Kocaeli Şubesi tarafından İzmit MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde iftar programı düzenlendi.

Program, Kocaeli İl Vaizi Kerim Ali Duran hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından okunan akşam ezanı ile birlikte Başkanlık Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun yaptığı dua ile oruçlar açıldı. Yemek duasını ise emekli Gölcük Vaizi Adnan Yıldız yaptı.

İftar programında selamlama konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 51 yıldır yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü hayri hizmetlere değinerek vakfın eğitim, insani yardım ve sosyal dayanışma alanındaki faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Sönmezoğlu konuşmasında, özellikle yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürütülen çalışmaların toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini ifade ederek, vakfın çalışmalarına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Müftü Sönmezoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmit İlçe Müftüsü iken Adıyaman İl Müftülüğüne atanan Dr. Mehmet Reşat Şavlı’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

İftar programına Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yanı sıra Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, emekli il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, TDV Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyeleri, üniversite öğrencileri, yetim ve öksüz çocuklar ile Kocaeli İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü daire personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Program, yapılan sohbetler ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.