T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Kocaeli Müftülüğü

04.06.2026

Vefa, Yıllar Geçse de Eskimeyen En Güzel Duygudur...

Vefa, Yıllar Geçse de Eskimeyen En Güzel Duygudur...
Kocaeli Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, makamında oldukça anlamlı ve duygu dolu bir ziyarete ev sahipliği yaptı.
Takvimler 1988 yılını gösterdiğinde, Kocaeli Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Sivas Gemerek İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktaydı. O dönemde ilçenin ezan sesi duyulmayan bir mahallesinde büyük bir gayretle cami inşaatı yükseliyordu. İşte o günlerde, o caminin inşasında çalışan Fehmi Demir, yıllar sonra Müftümüzü Kocaeli’de ziyaret etti.
Bu anlamlı ziyarette Gemerek’teki o ihlaslı ve fedakar çalışma günleri özlemle yad edildi. Ziyaretin anısına Fehmi Demir, kendi kaleme aldığı kitabını Kocaeli Müftümüze hediye etti.
Nazik ziyaretleri, yıllar geçse de unutulmayan vefası ve anlamlı hediyesi için Fehmi Demir’e teşekkür eder, sağlıklı ve hayırlı ömürler dileriz.
Camilerimizin inşasında emeği geçen tüm hademe-i hayratı şükranla anıyoruz.