08.07.2019

Kocaeli Müftülüğü'nde Devir Teslim Töreni gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle 4 yıldır Kocaeli İl Müftülüğü görevini yürüten Yusuf Doğan Ankara İl Müftülüğüne, Kocaeli İl Müftülüğüne ise Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan atanmıştı.

Ankara İl Müftülüğü’ne atanan Yusuf Doğan ile ilimizin yeni müftüsü Sinan Cihan, dün sabah birlikte Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler. İl Müftülüğünde yapılan sade törende Doğan, personelle vedalaşırken, Cihan’da personelle tanıştı. İl Müftülüğü’nde yapılan devir teslim töreninde Doğan, Cihan’a hoş geldiniz diyerek çiçek takdim etti.

Ankara İl Müftülüğü görevine atanan Yusuf Doğan, ilimizden ayrılmadan önce devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesi ile Kocaeli’deki görevimden ayrılıyorum. Görevimi, 1988 yılında Haseki Müftüler ve Vaizler İhtisas Eğitim Merkezi’nde birlikte ders aldığımız kadim dostum Sinan Cihan’a devrediyorum. 4 yıllık görev süremden sonra, Kocaeli’nin yeni müftüsünün, hizmetleri daha yüksek noktalara taşıyacağına inancım tamdır. Kendisine başarılar diliyorum ve bu değişikliğin Kocaeli ile Ankara’ya hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kocaeli İl Müftülüğü’ne atandığını belirten Sinan Cihan, şöyle konuştu: “Yusuf Doğan hocamız ile hukukumuz var. Uygulamaları ile Kocaeli’ye iz bıraktı. Hocamızın yaptığı hizmetlerin takipçisi olacağız, tecrübeleri önemlidir, istifa edeceğiz. Kocaeli’ye 4 yıl hizmet edip Ankara İl Müftülüğü görevine atandı. Yaptığı hizmetlerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Ankara’da hayırlı hizmetler yapması için dua edeceğiz.” Kocaeli’nin yeni İl Müftüsü Sinan Cihan, ülkemize ve ilimize hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Kocaeli İl Müftülüğü görevini Sinan Cihan’a devreden Ankara’nın yeni il müftüsü Yusuf Doğan, Ankara’daki görevine başladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunda görevli olarak Perşembe günü hacca gidecek.