16.07.2020

15 Temmuz "Duayla Nöbet Vakti" programında şehitlerimiz ve gazilerimiz yad edildi.

Milli İrade Meydanı’nda Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde ortaklaşa “Duayla Nöbet Vakti Programı” gerçekleştirildi. Programa genci, yaşlısı binlerce vatandaş katıldı. Gecede Kocaeli Şehir Tiyatrolarının 15 Temmuz gösterisi büyük bir beğeni topladı.

Duayla Nöbet Vakti Programı’na Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, EDOK Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İl Müftümüz Sinan Cihan, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il ve ilçe protokolü ile beraber çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Din Görevlilerimiz tarafından okunan Kur’an- Kerim’in ardından İl Müftümüz Sinan Cihan okunan Hatimlerin ve 249 Bin Yasin-i Şerifin duasını yaptı. Gece saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm ülkede olduğu gibi din görevlilerimiz tarafından tüm camilerimizde salalar verildi.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Orkestra grubunun 15 Temmuz gösterisi, Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde bulunan vatandaşlara keyifli bir dinleti sundu. Düzenlenen program Eren Cami’inde kılınan sabah namazının ardından son buldu.